Τριμερής άσκηση Ειδικών Δυνάμεων «Balkan Spirit ΄22»

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 η Τριμερής ’Ασκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με την επωνυμία «BALKAN SPIRIT – 22», με την συμμετοχή της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας. που πραγματοποιήθηκε στην βουλγαρική Στρατιωτική Βάση Tsrancha Training Complex.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με εννέα αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Η άσκηση «αποσκοπούσε στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος» αναφέρει το ΓΕΕΘΑ. Kατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, ορεινός αγώνας, άλματα στατικού ιμάντα, ελεύθερες πτώσεις και τελική άσκηση (Final Training Exercise – FTX) με τακτικό σενάριο.

Η «BALKAN SPIRIT – 22» αποτελεί συνέχεια της «SALAMIS STORM – 18» που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και της «NEPTUNE STRIKE – 19» στη Ρουμανία. Πρόκειται για ασκήσεις – πρόβες υλοποίησης επικίνδυνων ευρωατλαντικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, εν μέσω κλιμακούμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους διαύλους.

Δείτε ακόμα...