Τριμερής σύνοδος Αιγύπτου – Ισραήλ – ΗΑΕ

Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah Al-Sisi
Φώτο Αρχείου / από επίσκεψη του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah Al-Sisi, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 / Πηγή: Eurokinissi

Ξαφνική σύνοδο στο αιγυπτιακό θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, ο πρίγκηπας διάδοχος του Αμπου Ντάμπι στα ΗΑΕ, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.

Πριν την συνάντηση των τριών ηγετών είχαν προηγηθεί μεμονωμένες συναντήσεις του Αιγύπτιου ηγέτη με τον πρίγκηπα διάδοχο του Αμπου Ντάμπι και στη συνέχεια με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Στην περίπτωση της συνάντησης των ηγετών Αιγύπτου – ΗΑΕ αναφέρθηκε πως συζητήθηκαν θέματα περαιτέρω σύσφιξης των ήδη στενών σχέσεων. Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της συνάντησης των Σίσι-αλ Ναχγιάν και Μπένετ στο Σαρμ Ελ Σέιχ δεν έγινε άμεσα γνωστή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπένετ είχε αναφερθεί στην εντεινόμενη συνεργασία της χώρας του με την Αίγυπτο με αφορμή την απόφαση να αυξήσουν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με μια νέα απευθείας πτήση μεταξύ του Τελ Αβίβ και του θερέτρου Σαρμ Ελ-Σέιχ που αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...