Τσίπρας: «Όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα»

Συνάντηση Τσίπρα - Σακελλαροπούλου - 22-5-2020
Συνάντηση Τσίπρα – Σακελλαροπούλου – 22-5-2020 / Πηγή: Eurokinissi

Στην πρόσφατη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, εκδήλωσε “την ανησυχία του” για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, για τις εργασιακές σχέσεις, για την “μονιμότητα” της εκ περιτροπής εργασίας, της μείωσης των μισθών, της τηλεργασίας.

Ο Τσίπρας και το κόμμα του ενώ συνέβαλλαν καθοριστικά στη δημιουργία όλων αυτών των προβλημάτων, πατώντας και διευρύνοντας εκείνα της ΝΔ και άλλων αστικών κομμάτων, με τις ευέλικτες μορφές εργασίας, τις μειώσεις μισθών, την εκ περιτροπής εργασίας, τις απολύσεις, μιλάει τώρα… ότι θέλει να ‘σώσει’ τους εργαζόμενους από αυτά.

Πως; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτείνει κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου, της αντιλαϊκής πολιτικής. Αντίθετα. Αυτό που τόνισε στην συνάντησή του ήταν : Όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα…

Με ποιούς; Με τους επιχειρηματικούς ομίλους για τους οποίους εξέφρασε την “ανησυχία” ότι θεωρεί ανεπαρκή την ενίσχυσή τους. Δεν μπορεί να ανησυχείς ότι παίρνει λίγα το κεφάλαιο και πρέπει να ενισχυθεί, και από την άλλη να ‘ανησυχείς’ για τα αντεργατικά μέτρα, η αντιλαϊκή πολιτική, που είναι προϋπόθεση για να ενισχυθεί το κεφάλαιο- και γι΄ αυτό εξάλλου παίρνονται όλα αυτά τα μέτρα. Και επειδή υπάρχει μνήμη, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, ανησυχούν επί του πρακτέου μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτή είναι και η επιδίωξη του Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να βάλουν πλάτη στην ενίσχυση του κεφαλαίου και σε αυτήν την κρίση, εις βάρος των δικών τους αναγκών και δικαιωμάτων.

Ο Τσίπρας παραπέμπει στη λαϊκή ρήση “Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι”…

Ε λοιπόν όχι!

Την κρίση που δημιουργεί ο καπιταλισμός, να την πληρώσει το κεφάλαιο και οχι ο λαός!

ag

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...