Τυνησία: Άλλοι 10 μετανάστες νεκροί από ναυάγιο στα ανοιχτά της Σφαξ

Πρόσφυγες - μετανάστες - φουσκωτό σκάφος

Δέκα πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μετά τη βύθιση σκάφους στο οποίο επέβαιναν, στα ανοιχτά των ακτών της Τυνησίας στη Μεσόγειο, ανέφερε σήμερα η τυνησιακή ακτοφυλακή.

«Εβδομήντα δύο μετανάστες διασώθηκαν και δέκα πτώματα ανασύρθηκαν μετά τη βύθιση του σκάφους την Τρίτη», ανοιχτά της πόλης Σφαξ στην κεντροανατολική Τυνησία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Εθνοφρουράς Χουσέμ Τζεμπαμπλί τονίζοντας ότι οι νεκροί ήταν υπήκοοι χωρών της Υποσαχάριας Αφρικής. Επιχειρούσαν να φτάσουν διασχίζοντας αυτό το κεντρικό τμήμα της Μεσογείου με σκοπό να φτάσουν στην Ευρώπη.

Σε ανακοίνωσή της, η Εθνοφρουρά τόνισε ότι απέτρεψε χθες Τρίτη «δύο επιχειρήσεις παράνομης διέλευσης των θαλάσσιων συνόρων», αυτή στα ανοιχτά του Σφαξ και μια δεύτερη επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Συνολικά 76 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων μόνο τέσσερις Τυνήσιοι, διασώθηκαν. Εκτός από τους 10 νεκρούς, «ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών», άλλοι Αφρικανοί αγνοούνται μετά το ναυάγιο στα ανοιχτά του Σφαξ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαουζί Μασμούντι, εκπρόσωπος τοπικού δικαστηρίου που είναι υπεύθυνο για τη διερεύνηση αυτής της τραγωδίας.

Είκοσι επτά πρόσφυγες και μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται μετά από δύο άλλα ναυάγια την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στα ανοιχτά της Τυνησίας. Στα τέλη Μαρτίου, τα πτώματα άλλων 29 ανασύρθηκαν μετά από τρία ξεχωριστά ναυάγια στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (ΔΟΜ) περισσότεροι από 400 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου αυτού του έτους καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν την κεντρική Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική με προορισμό την Ευρώπη, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί στο αντίστοιχο διάστημα τα τελευταία έξι χρόνια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...