Τυνησία: Χωροφύλακας άνοιξε πυρ σε ναυτική βάση και κατόπιν σε συναγωγή

Τυνησία: Χωροφύλακας άνοιξε πυρ σε ναυτική βάση και κατόπιν σε συναγωγή

Δύο πιστοί που συμμετείχαν σε εβραϊκό προσκύνημα και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν χθες Τρίτη το βράδυ όταν Τυνήσιος χωροφύλακας άνοιξε πυρ σε ναυτική βάση και κατόπιν μπροστά στη συναγωγή στη Γρίμπα, στο τυνησιακό νησί Τζέρμπα (ανατολικά), ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας.

Φρουρός και δυο «επισκέπτες» στη συναγωγή σκοτώθηκαν μπροστά στον χώρο λατρείας από τα πυρά του, ενώ άλλοι εννέα άνθρωποι -πέντε αστυνομικοί και τέσσερις επισκέπτες- τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο.

Νωρίτερα, ο χωροφύλακας άρπαξε όπλο και σκότωσε συνάδελφό του, προτού κατευθυνθεί στη συναγωγή.

Η επίθεση διαπράχθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ετήσιο προσκύνημα που προσελκύει πολλούς Εβραίους, ιδίως από την Ευρώπη, αλλά και από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το τυνησιακό υπουργείο Εξωτερικών, ο ένας από τους «επισκέπτες» που σκοτώθηκαν ήταν υπήκοος Γαλλίας, ο δεύτερος Τυνήσιος.

Ο δράστης άνοιξε πυρ αδιακρίτως εναντίον ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας και επισκεπτών μπροστά στη συναγωγή, προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι αρχές στην Τύνιδα δεν έχουν κάνει δημόσια καμιά εκτίμηση ως αυτό το στάδιο για τα κίνητρα του δράστη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε ακόμα...