Τυνησία: Επίθεση σε ναυτική βάση και εβραϊκή συναγωγή

Το θάνατο πέντε ατόμων (συμπεριλαμβανομένου του δράστη) και τον τραυματισμό άλλων εννιά ατόμων προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης η ένοπλη επίθεση ενός χωροφύλακα σε ναυτική βάση και μετά στην παλιότερη εβραϊκή συναγωγή της Αφρικής, τη συναγωγή Γρίμπα, που βρίσκεται στο νησάκι Τζέρμπα της Τυνησίας.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έγιναν άμεσα γνωστά.

Στην ίδια συναγωγή είχε εξαπολυθεί επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα το 2002 με αποτέλεσμα το θάνατο 21 ανθρώπων.

Ο δράστης αρχικά σκότωσε έναν από τους συναδέλφους του στο λιμάνι της Τζέρμπα αρπάζοντας το όπλο και τις σφαίρες του θύματος που τα χρησιμοπίησε για να επιτεθεί στη συναγωγή που βρισκόταν 15 χλμ μακριά.

Σύμφωνα με το τυνησιακό υπουργείο Εξωτερικών, δύο ξαδέλφια, ένας Γάλλος και ένας Τυνήσιος με διπλή τυνησιακή και σραηλινή υπηκοότητα, σκοτώθηκαν από τα πυρά του δράστη. Πρόκειται για τον 42χρονο Μπενζαμέν Χαντάντ, που διέμενε στη Γαλλία και είχε πάει στη Τζέρμπα για το προσκύνημα, και τον 30χρονο Αβιέλ Χαντάντ. ‘Αλλοι τέσσερις πιστοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Εξι χωροφύλακες τραυματίστηκαν, και δύο από αυτούς υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ο επίλογος της επίθεσης μπήκε όταν ο δράστης αυτοκτόνησε στρέφοντας το όπλο στον εαυτό του.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...