Τυνησία: Ναυάγησε βάρκα μετανάστες – 57 νεκροί

Πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο Θάλασσα που προσπαθούν να αποβιβαστούν σε Ευρωπαϊκή Ακτή
Φωτό Αρχείου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού της Τυνησίας, σήμερα Τρίτη, σημειώθηκε ναυάγιο ανοικτά της χώρας με τουλάχιστον 57 μετανάστες να έχουν πνιγεί καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο από τη Λιβύη προς την Ιταλία. Μόνο 33 άτομα κατάφεραν να σωθούν.

«33 άτομα της εθνότητας Μπενγκάλι διασώθηκαν και 57 πνίγηκαν καθώς βρίσκονταν σε μία βάρκα που μετέφερε 90 μετανάστες, που ξεκίνησαν από την Λιβύη με προορισμό την Ευρώπη», τόνισε ο Μόνγκι Σλιμ, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, στο πρακτορείο Reuters.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της χώρας, Μοχάμεντ Ζέκρι, λέγοντας πως μία βάρκα με μετανάστες βυθίστηκε ανοικτά του Σφαξ, στην νοτιοανατολική ακτή της Τυνησίας.

Όπως μεταδίδει το AP, σύμφωνα με τον Φλάβιο Ντι Τζιάκομο, εκπρόσωπο για τον Μεσογειακό συντονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, είπε στο Twitter ότι οι 33 επιζώντες ήταν όλοι από το Μπανγκλαντές. Η βάρκα ξεκίνησε από την Ζβάρα της Λιβύης, την Κυριακή.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τυνησίας TAP, ανέφερε ότι οι μονάδες διάσωσης έσωσαν επιπλέον 113 μετανάστες από Μπανγκλαντές, Μαρόκο και την υποσαχάρια Αφρική, το απόγευμα της Δευτέρας καθώς η βάρκα τους ήταν έτοιμη να βυθιστεί ανοικτά της Τζέρμπα, ένα νησί κοντά στις ακτές της Τυνησίας.

Με πληροφορίες από: AP, Reuters

Δείτε ακόμα...