Τυνησία: Σύγκρουση της αστυνομίας με διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο

τυνησία διαδηλώσεις
Φωτο Αρχείου

Η αστυνομία της Τυνησίας συγκρούστηκε με διαδηλωτές κοντά στην αίθουσα του κοινοβουλίου που έχει ανασταλεί, καθώς διαδηλωτές διαδήλωσαν ενάντια στην κατάληψη της πολιτικής εξουσίας από τον Πρόεδρο Kais Saied πριν από τέσσερις μήνες.

Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την περιοχή όπου χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονταν την Κυριακή για να απαιτήσουν από τον Σάιεντ να αποκαταστήσει το κοινοβούλιο και την κανονική δημοκρατική διακυβέρνηση.

Η ολοένα και πιο έντονη αντιπολίτευση, μαζί με μια διαφαινόμενη κρίση στα δημόσια οικονομικά, μπορεί να αποτελέσουν μια νέα δοκιμασία για το πώς ο Σάιεντ και η νέα κυβέρνηση που έχει διορίσει θα αντιμετωπίσουν τις απειλές κατά της εξουσίας τους.

“Shut down Kais Saied” και “Freedom! Ελευθερία! Τέλος στο αστυνομικό κράτος!». Οι διαδηλωτές φώναζαν καθώς γκρέμιζαν οδοφράγματα που εμποδίζουν τους δρόμους που οδηγούν στο κτίριο του κοινοβουλίου στο παλάτι Μπάρντο της πρωτεύουσας, οδηγώντας σε συγκρούσεις.

«Είμαστε υπό μονοπρόσωπη κυριαρχία από τις 25 Ιουλίου… θα μείνουμε εδώ μέχρι να ανοίξουν τους δρόμους και να τερματίσουν την πολιορκία», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Τζάουχερ Μπεν Μμπάρεκ, ηγέτης των διαδηλώσεων.

Πηγή : Σύγκρουση με την αστυνομία

Δείτε ακόμα...