Τζ. Πάιατ: Με Δένδια και Παναγιωτόπουλο συζήτησαν για την ελληνοαμερικανική συμφωνία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΠΡΕΣΒΗ ΗΠΑ G. PYATT ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΠΡΕΣΒΗ ΗΠΑ G. PYATT ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ)

Η βαθύτερη συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλά­δας στην υλοποίηση επικίνδυνων ιμπε­ριαλιστικών σχεδίων, σε βάρος των λα­ών της Ανατολικής Μεσογείου συνεχίζεται με την κυβέρνηση να υπογράφει πρόσφατα συμφωνία και με τη Σαουδική Αραβία. Αμέσως μετά ο Τζ. Πάιατ σε συνάντηση με Ν. Δένδια και Ν. Παναγιωτόπουλο συζήτησαν για την ελληνοαμερικανική συμφωνία.

Οι δύο Έλληνες υπουργοί, ο κ. Δένδιας και ο κ. Παναγιωτόπουλος άρτι αφιχθέντες από την Σαουδική Αραβία πραγματοποίησαν συνάντηση – ακόμα μία- με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ και τον διοικητή  των Συμμαχικών Αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική Στρατηγό Jeffrey L. Harrigian.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσαν οι δύο υπουργοί στην ατζέντα βρέθηκαν θέματα που αφορούν στη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, την Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ (MDCA) και τις προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή.

Ειδικά, ο υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον πρέσβη των ΗΠΑ και για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και την ενεργή συμβολή της Ελλάδας στην προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας.

Ο ρόλος του γεωστρατηγικού μεντεσέ για τα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή, άλλωστε, δεν έχει, αποδοθεί τυχαία στη χώρα μας.

Αυτά, βέβαια, δεν έχουν καμιά σχέση με την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Αποτελούν τρανταχτή απόδειξη ότι η χώρα μας είναι «χωμένη ως το λαιμό» στους ανταγωνισμούς, για το ποια μονοπώλια, ποιων χωρών, θα βάλουν στο χέρι τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής.

Δείτε ακόμα...