Τζ. Τσούνης: «Προτιμώμενος εταίρος για τις ΗΠΑ» η Ελλάδα

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνις
Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης / Πηγή: Eurokinissi

Την σημασία της Ελλάδας για την ανάπτυξη των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΑθηναϊκόΜακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης.

«Οι ΗΠΑ εκτιμούν απίστευτα τον τρόπο συμπεριφοράς της Ελλάδας στην παγκόσμια σκηνή, επειδή βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Κάνει πράγματα στη βάση αρχών, δεν παίρνει αποφάσεις με γνώμονα, αν είναι κάτι εύκολο ή δύσκολο ή βάσει υπολογισμών. Γι’ αυτό σε όλο τον κόσμο θεωρείται αξιόπιστος και αποτελεσματικός εταίρος», τονίζει ο Αμερικανός πρέσβης, αναδεικνύοντας το ρόλο της χώρας μας ως έναν γεωπολιτικό μεντεσέ ιδιαίτερης αξίας για το αμερικανικό κεφάλαιο.

Αναφερόμενος στην Αλεξανδρούπολη, σημείωσε ότι “η Ελλάδα μετατρέπεται σ’ έναν ενεργειακό κόμβο”, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του λαού.

Ενώ χαρακτήρισε την ακριτική πρωτεύουσα «απίστευτα σημαντική» όχι μόνο ως στρατιωτικό κέντρο logistics αλλά και σε ό,τι αφορά «την περιφερειακή ασφάλεια, τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των δύο στρατών μας, την οικονομική και ενεργειακή ασφάλεια».

Φυσικά, δεν έκανε καμία αναφορά στις τουρκικές παραβιάσεις και την πτήση των μαχητικών μόλις 2,5 ν.μ απ’ τον ουρανό της Αλεξανδρούπολης.

Δείτε ακόμα...