Β. Δάγκα: Διεκδικούμε σταθερά όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας γυναικών και παιδιών από την πολύμορφη βία

Η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Εμείς με αφορμή την χθεσινή ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με την βία στους χώρους δουλειάς, στο σχολείο, στη σχολή, στη γειτονιά, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής της ζωής και στην οικογένεια και ιδιαίτερα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες της Παλαιστίνης, στα παιδιά τους, που έρχονται αντιμέτωπες με την βία της Ισραηλινής κατοχής και επιθετικότητας, μάλιστα και με την εμπλοκή της χώρας μας, τόνισε η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Κυριακής 26 Νοέμβρη σε εκπομπή του Real FM.

Αυτή η αλληλεγγύη του ΚΚΕ δεν είναι τυπική, δεν αφορά μια ημέρα, σημείωσε η Β. Δάγκα, με την έννοια, όπως είπε, ότι εμείς διεκδικούμε σταθερά όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας  γυναικών αλλά και παιδιών, εφήβων από την πολύμορφη βία, έχοντας καταθέσει στην Βουλή ερώτηση και επίκαιρη ερώτηση για όλες αυτές τις αναγκαίες υποδομές διεκδικώντας γενναία κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όταν παραμένουν, συνέχισε η Β. Δάγκα, όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες που αφήνουν τις γυναίκες εκτεθειμένες, όταν δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές ολόπλευρης στήριξης, όταν δεν έχει σταθερή εργασία και εισόδημα κλπ, καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά είναι πολύ βαριά δεσμά και ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες, όπου με ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, με την υποστελέχωση των ελάχιστων δομών για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Εμείς, επεσήμανε η Β. Δάγκα παλεύουμε για όλες εκείνες τις οικονομικές, κοινωνικές, προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν ώστε πραγματικά μια γυναίκα να μπορέσει να σπάσει τα δεσμά της βίαιης κακοποιητικής σχέσης. Και αυτό εξαρτάται, κατέληξε, κατά πόσο εξασφαλίζεται μόνιμη, σταθερή εργασία, σταθερό ωράριο, υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, φροντίδας των παιδιών, των ηλικιωμένων, αντίστοιχα ειδικής αγωγής, όλα αυτά είναι παράγοντες για να μπορέσει να σταθεί η γυναίκα στα πόδια της και μαχητικά να διεκδικήσει τα δικαιώματα και την ζωή της.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...