Β. Δημόπουλος: Να καταργηθεί το αισχρό πανάθλιο θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τις παράνομες παρακολουθήσεις

Βασίλης Δημόπουλος - ΚΚΕ

Να τεθούν για εξέταση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όλες οι συγκεκριμένες υποθέσεις παρακολούθησης, όπως του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, των δημοσιογράφων αλλά και των υποκλοπών του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ από το 2016. Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ, επισήμανε ο Βασίλης Δημόπουλος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real FM» το πρωί της Παρασκευής 26 Αυγούστου.

Επισήμανε ότι πρέπει να καταργηθεί το αισχρό πανάθλιο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει και επιτρέπει τις παρακολουθήσεις που είναι παράνομες κι ας τις βαφτίζει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα ως “νόμιμες επισυνδέσεις”.  

Περίπου 15.500 άνθρωποι παρακολουθούνται κάθε χρόνο, που σημαίνει πως ο τελικός αριθμός είναι δεκάδες χιλιάδες, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Οσον αφορά τις καταγγελίες του ΚΚΕ από το 2016 για τις υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του Κόμματος στον Περισσό, υπενθύμισε πως δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την πήγαινε προς το αρχείο και μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ στην Εισαγγελία Εφετών, τελικά η υπόθεση δεν αρχειοθετήθηκε αλλά βρίσκεται στο στάδιο διερεύνησης κρίσιμων στοιχείων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...