Β. Κορέα: Απείλησε με «πρωτοφανή» μέτρα για τα κοινά γυμνάσια ΗΠΑ – Ν. Κορέας

Κιμ Γιονκγ ουν, Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα απείλησε σήμερα να λάβει «πρωτοφανή» μέτρα σε απάντηση στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τα προετοιμασία πολέμου.

Οι δύο σύμμαχοι θα συζητήσουν, στη διάρκεια των κοινών αυτών ασκήσεων επί χάρτου που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, και την απάντησή τους στην περίπτωση που η Πιονγκγιάνγκ κάνει χρήση πυρηνικών όπλων.

Αν η Ουάσινγκτον και η Σεούλ προχωρήσουν σε αυτά τα γυμνάσια, «θα είναι αντιμέτωπες με αντίμετρα (…) ισχυρά και πρωτοφανή», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του βορειοκορεάτικου υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα στην ανακοίνωση του υπουργείου την οποία μετέδωσε το KCNA, η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε ότι θα αναλάβει επιπλέον στρατιωτική δράση στην περίπτωση που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, υπό την επιρροή των ΗΠΑ, συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στη Βόρεια Κορέα.

Η Σεούλ από την πλευρά της ελπίζει με αυτά τα γυμνάσια να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρα που ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα.

Η Πιόνγκγιανγκ εξήγησε ότι θεωρεί αυτά τα κοινά γυμνάσια πρόβα ενόψει μιας εισβολής στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...