Β. Κορέα: Εκτόξευσε δύο πυραύλους «Κρουζ» μετά την έναρξη των ασκήσεων ΗΠΑ – Νότιας Κορέας

Βόρεια Κορέα Πυραυλική Δοκιμή
Φώτο Αρχείου / Εκτόξευση πυραύλων Πηγή: KCNA

Σε εκτόξευση δύο πυραύλων «Κρουζ» προς δυτική κατεύθυνση, στην Κίτρινη Θάλασσα, προχώρησε χτες η Βόρεια Κορέα όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Yonhap», επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις Ενοπλες Δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

«Νωρίς σήμερα (σ.σ. χτες) το πρωί εντοπίσαμε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους “Κρουζ” στη Δυτική Θάλασσα από το Οντσόν της επαρχίας Νότια Πιονγκάν», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας. «Οι στρατιωτικές αρχές των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας αναλύουν λεπτομερείς προδιαγραφές, όπως η απόσταση πτήσης», πρόσθεσε.

Οπως επεσήμανε το πρακτορείο, ήταν η πρώτη εκτόξευση πυραύλου «Κρουζ» από τον Γενάρη, ενώ στις 5 Ιούνη είχε πραγματοποιηθεί δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.

Στο μεταξύ, την Τρίτη τα στρατεύματα της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ ξεκίνησαν προκαταρκτικές στρατιωτικές ασκήσεις, για να ακολουθήσουν τα μεγάλης κλίμακας γυμνάσια «Ulchi Freedom Shield» από 22 Αυγούστου μέχρι 1η Σεπτέμβρη.

Οι χτεσινές εκτοξεύσεις πυραύλων συνέπεσαν με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σοκ Γελ, με θέμα τις πρώτες εκατό μέρες του στην εξουσία.

Τη Δευτέρα, στην επέτειο της απελευθέρωσης της Κορεατικής Χερσονήσου από την ιαπωνική κυριαρχία, ο Γιουν παρουσίασε λεπτομέρειες του λεγόμενου «τολμηρού σχεδίου» του, σύμφωνα με το οποίο η Σεούλ προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Πιονγιάνγκ με αντάλλαγμα την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, κάτι που επανέλαβε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...