Β. Κούτση: Λαός και νεολαία στις ευρωεκλογές να στείλουν μήνυμα καταδίκης της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό και τη νεολαία να στείλει μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων που την υπηρετούν και «πίνουν νερό στο όνομά της», γιατί ακριβώς την υλοποιούν, τόνισε η Βικτωρία Κούτση, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ στις φετινές ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη.

Όπως είπε, η αντιδραστική πολιτική της ΕΕ κρύβεται πίσω από όλα όσα βιώνει στην καθημερινότητά του ο ελληνικός λαός, καθώς «χτίζει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων πάνω στα συντρίμμια των αναγκών των ευρωπαϊκών λαών». 

Σημείωσε ότι οι μόνοι που μπορούν να καταγγείλουν όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρωβουλή, αλλά και τη συγκλονιστική ταύτιση των ελληνικών αστικών κομμάτων που βρίσκονται σε αυτήν και ψηφίζουν από κοινού νόμους που έρχονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο και εφαρμόζονται από κάθε κυβέρνηση, είναι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, που δεν έχουν δεσμεύσεις από την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζει με την πολιτική της. 

Αναφερόμενη στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που μαίνονται σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, επισήμανε τη «σιγή ιχθύος» που επικρατεί από πλευράς κυβέρνησης και υπόλοιπων κομμάτων του κεφαλαίου και τη συναίνεσή τους στη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, της οποίας, μάλιστα, είναι πάνω από 240 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας μέχρι και αυτές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εξήγησε ότι ούτε το ΝΑΤΟ ούτε και η ΕΕ είναι «ιερές αμυντικές συμμαχίες», αλλά, αντίθετα, είναι επιθετικές και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια για τους λαούς της Ελλάδας και των περιοχών. 

Σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα μέτρα αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού, η Β. Κούτση δήλωσε ότι δείχνουν τη στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης να ενισχύσει τις ποινές έναντι της πρόληψης, η οποία αποτελεί διαχρονικό αίτημα γονέων και εκπαιδευτικών, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη να υπάρξουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί με μόνιμη και σταθερή δουλειά σε κάθε σχολική μονάδα και να υπάρξει πρόληψη και βοήθεια για μαθητές και μαθήτριες που μπορεί να είναι «θύτες» στο σχολείο και «θύματα» έξω από αυτό, μιας και βιώνουν μια βαρβαρότητα με το σχολείο – «εξεταστικό κέντρο» που τους διδάσκει τη λογική «ο θάνατός σου η ζωή μου». 

Επίσης, επισήμανε ότι η περιθωριοποίηση και η βία βρίσκονται στο ίδιο το DNA του συστήματος και για αυτό χρειάζεται μαθητές και μαθήτριες και οι οικογένειές τους να στηριχθούν ολόπλευρα, με όλα τα μέτρα στήριξης και προστασίας μέσα στα σχολεία, αλλά και με δημιουργικό περιεχόμενο του σχολείου, που θα καλλιεργεί τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...