Β. Μεταξάς: Οργάνωση των πληγέντων για αποζημιώσεις και για τα απαραίτητα έργα προστασίας

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "DANIEL" ΣΤΗΝ ΜΗΛΙΝΑ ΠΗΛΙΟΥ(ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Το αφήγημα της κυβέρνησης ότι «δεν μπορούσε να γίνει τίποτα», «πρέπει να αποδεχτείτε ότι θα πνίγεστε», θέλει να καλύψει ότι οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την προστασία του λαού με τη λογική του κόστους, τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Βασίλης Μεταξάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1».

Όπως είπε, ο Βόλος και το Πήλιο είναι σε κατάσταση καταστροφής και όσοι έχουν την εγκληματική ευθύνη για αυτό που έγινε στη Θεσσαλία, με το ίδιο κριτήριο που αντιμετώπιζαν τα έργα που δεν έγιναν, αντιμετωπίζουν τώρα και την αποκατάσταση.

Και πρόσθεσε ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών περιφερειακές και τοπικές αρχές, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής ξέρουν τι έχει συμβεί, ποια ρέματα μπαζώθηκαν, ποιες γέφυρες έχουν φτιαχτεί πρόχειρα από τις εταιρείες.

Ξεκαθάρισε πώς όποιο έργο δεν έχει κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους δεν είναι επιλέξιμο, δηλαδή ή δεν γίνεται καθόλου ή γίνεται με το ελάχιστο δυνατό κόστος πρόχειρα για να εξοικονομηθούν χρήματα για να πάνε στους μεγάλους ομίλους.

Μάλιστα μετέφερε μια δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Μ. Βορίδη που είπε ότι για να αποψιλωθεί ένα δάσος πρέπει να έχει «οικονομικό αποτύπωμα», δηλαδή κέρδος. Αποτέλεσμα αυτής της λογικής είναι όσα έζησε η Θεσσαλία, σχολίασε ο Β. Μεταξάς, ενώ χαρακτήρισε κοροϊδία τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Θύμισε ότι οι πληγέντες ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις από τον «Ιανό» και τις πυρκαγιές στην Εύβοια, ενώ τώρα όταν δοθούν θα αφορούν μέχρι το 70% των ζημιών.

Στον αντίποδα, είναι συγκλονιστική η αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βοηθούν από την αρχή τον κόσμο να βγάλει τις λάσπες από τα σπίτια του και είναι μεγάλο το κύμα υλικής βοηθείας από σωματεία όλης της χώρας, που φτάνουν και στο τελευταίο χωριό που δεν υπάρχει η Πολιτεία.

Το ΚΚΕ, τόνισε, πρωτοστατεί στην προσπάθεια της οργάνωσης των πληγέντων για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις στο 100%, για να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής.

Ταυτόχρονα, ενάντια στην επιδίωξη της κυβέρνησης να επισπεύσει την αποψίλωση των μικρών αγροτών, ακολουθώντας την ΚΑΠ της ΕΕ, χρειάζεται οργάνωση των αγροτών, να αποζημιωθούν για την παραγωγή τους.

Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει να καταδικαστούν αυτές οι πολιτικές και στις τοπικές εκλογές, να ενισχυθούν οι αγωνιστές που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ώστε να πάρει ο λαός ανάσα και να ασκήσει αντιπολίτευση στο σύστημα, το εχθρικό κράτος και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...