Βαλτική Θάλασσα: Ο Καναδάς ανέπτυξε ακόμη δύο πολεμικά πλοία

Το καναδικό πολεμικό πλοίο HMCS Summerside
Το καναδικό πολεμικό πλοίο HMCS Summerside

Ολοένα και αυξάνεται το ΝΑΤΟϊκό πολεμικό υλικό που συγκεντρώνεται στην Ευρώπη με αφορμή την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο Καναδάς ανέπτυξε χθες Κυριακή δυο πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα και στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, όπου θα συναντήσουν δύο φρεγάτες ήδη παρούσες στην περιοχή για να “ενισχυθεί η ανατολική πτέρυγα του NATO“.

Τα NSCM Kingston και Summerside απέπλευσαν απ’ το λιμάνι του Χάλιφαξ και θα παραμείνουν στην περιοχή τέσσερις μήνες, συμμετέχοντας σε ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των «μέτρων αποτροπής στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη» που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά την προσάρτηση το 2014 της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, διευκρίνισε το καναδικό Πολεμικό Ναυτικό με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο, τα πλοία θα συμμετάσχουν σε γυμνάσια αντιμετώπισης υποβρυχίων ναρκών και θα διατηρήσουν «υψηλό επίπεδο προετοιμασίας», που θα τους επιτρέψει να «ανταποκρίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά στην υποστήριξη κάθε επιχείρησης του NATO», πρόσθεσε.

Τα πλοία Halifax και Montreal αναμένεται να επιστρέψουν έπειτα από παραμονή έξι μηνών στην Ευρώπη για την επιχείρηση «Reassurance», η οποία έχει σκοπό να αποτρέψει τη Ρωσία να προχωρήσει σε οποιαδήποτε επέμβαση σε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και είναι η μεγαλύτερη, σε όρους αριθμού στελεχών, που έχουν διεξαγάγει οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά στην Ευρώπη εδώ και μια δεκαετία.

Δείτε ακόμα...