Βεάκειο Θέατρο Πειραιά: Μουσικοθεατρική παράσταση «Ανατολία»

Βεάκειο Θέατρο Πειραιά: Μουσικοθεατρική παράσταση «Ανατολία»

Στις 14 Σεπτέμβρη παρουσιάζεται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά η μουσικοθεατρική παράσταση «Ανατολία». Πρόκειται για μια συναυλία με θέμα το μουσικό ταξίδι στην Σμύρνη του 1922 έως τον Πειραιά του 1941, με τις μουσικές συνθέσεις του Χρήστου Παπαδόπουλου και άλλων σημαντικών δημιουργών, σε κείμενα της Βερόνικας Αργέντζη. Ένα μοναδικό αφιέρωμα που χαρτογραφεί τις ζωές και τις εμπειρίες των ανθρώπων της εποχής.

Βασικοί ερμηνευτές είναι ο Μανώλης Μητσιάς και η Βιολέτα Ίκαρη, πλαισιωμένοι από μια σπουδαία 9μελή ορχήστρα, με την επιμέλεια του Χρήστου Παπαδόπουλου, τηναφήγησητης Βερόνικας Αργέντζη καιτης Βιολέτας Ίκαρη, σε ένα υπέροχο εικαστικό περιβάλλον.

Τη μουσική παράσταση θα συνοδεύει σκηνική σύνθεση, συνδυάζοντας ζωντανό αφηγηματικό λόγο, με γεμάτα εικόνες κείμενα. Σε αυτές θα σκιαγραφούνται ιστορικά γεγονότα μέσα από τη ζωή της Ανατολίας. 

Η μουσική αναδρομή ξεκινά στο Quai της Σμύρνης από την περίοδο της άνθησής της έως την παρακμή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων. Μέσα από τη ζωή μιας γυναίκας, της Ανατολίας, που ερμηνεύει η Βιολέτα Ίκαρη, ζωντανεύει το κλίμα της Σμύρνης και των γεγονότων που ακολούθησαν. Η ιστορία συνεχίζει 17 ολόκληρα χρόνια μετά, με τη μετάβαση και εγκατάσταση της στον Πειραιά. Την συναντάμε το 1937, γνωστή τραγουδίστρια πια στα «Άσπρα χώματα» στον Πειραιά, βλέπουμε την εμπλοκή της στην Αντίσταση και το τέλος που της επιφυλάσσεται στην καινούρια της πατρίδα.

Ταυτότητα παράστασης:

Σύλληψη ιδέας, μουσική επιμέλεια, σύνθεση και ούτι/μπουζούκι: Χρήστος Παπαδόπουλος. Συγγραφή κειμένου, διδασκαλία ερμηνείας: Βερόνικα Αργέντζη. Πιάνο: Σταμάτης Χρήστου. Κιθάρα: Περικλής Παπαδόπουλος. Βιολί: Ανδρέας Τράπαλης. Σαντούρι: Μιλτιάδης Καραΐσκος. Τύμπανα: Κωνσταντίνος Ρήγας. Μπάσο: Γιάννης Γρυπαίος. Κανονάκι: Αθηνά Κουκή. Κλαρίνο: Φάνης Φωτόπουλος.

Τραγούδι: Μανώλης Μητσιάς, Βιολέτα Ίκαρη. Αφήγηση: Βερόνικα Αργέντζη. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κάλλια Θεοδοσιάδη. Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Πολιτάκης. Ενδυματολογική επιμέλεια: Βασιλική Σύρμα.

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr

Δείτε ακόμα...