Βέλγιο: Εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό βραχιόλι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Mε ηλεκτρονικό βραχιολάκι αποφυλακίζεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών. Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του Φ. Τ. αλλά υπό τον περιοριστικό όρο να φέρει ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός δεκαπέντε ημερών. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση».

Να σημειωθεί ΄ότι σύμφωνα με βελγικά και ιταλικά ΜΜΕ, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει ομολογήσει την εμπλοκή του στο κύκλωμα διαφθοράς. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους η βελγική εφημερίδα «Le Soir» και η ιταλική «La Repubblica», ο Τζόρτζι είπε στους αστυνομικούς και στη συνέχεια στον εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ ότι υπήρξε μέλος μιας οργάνωσης που είχε επαφές τόσο με το Μαρόκο όσο και με το Κατάρ και είχε ως στόχο την παρέμβαση σε ευρωπαϊκές υποθέσεις. «Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη» φέρεται να είπε.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...