Βέλγιο: Ένας νεκρός σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση με στόχο ακροδεξιούς κύκλους

βέλγιο κορονοϊός

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα στο Βέλγιο σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία στη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη για την εξάρθρωση σχεδίου “τρομοκρατικής επίθεσης” που οργανώθηκε από προσκείμενους στην άκρα δεξιά, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η έρευνα, της οποίας ηγείται ανακριτής της Αμβέρσας, στο βόρειο Βέλγιο, έχει στόχο “κύκλο για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι ανήκει στην άκρα δεξιά”, και πράξεις “παραβίασης του νόμου για τα όπλα”, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Στο πλαίσιο αυτής περίπου δέκα έρευνες έγιναν σήμερα το πρωί στο φλαμανδόφωνο Βέλγιο, κυρίως στην Γάνδη και την Αμβέρσα, και στη διάρκεια μιας από αυτές σημειώθηκε η ανταλλαγή πυρών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου.

“Στη διάρκεια της μίας από τις επεμβάσεις αυτές, προκλήθηκε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και ενός από τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε ένα κτίριο. Αυτός πέθανε”, διευκρίνισε η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, η θανάσιμη ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στο Μέρκσεμ, μια περιοχή της Αμβέρσας.

Οι έρευνες, πρόσθεσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, “επέτρεψαν την κατάσχεση πολλών όπλων και πυρομαχικών, η καταμέτρηση και η ανάλυση των οποίων θα γίνει τις προσεχείς μέρες”.

“Ορισμένα όπλα που βρίσκονταν εκεί είχαν καταχωρισθεί νομίμως”, διευκρίνισε επίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...