Βέλγιο: Έρευνες για διασυνδέσεις στρατιωτικών με την άκρα δεξιά

Ένδεκα έρευνες διεξήχθησαν σήμερα στο Βέλγιο, τρεις από τις οποίες διενεργήθηκαν σε στρατόπεδα, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με υπόνοιες για διασυνδέσεις με την άκρα δεξιά, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία της χώρας.

Η υπόθεση αυτή της εισαγγελίας αποτελεί συνέχεια της υπόθεσης Γιούργκεν Κόνινγκς, χωρίς να έχει ωστόσο άμεσα σχέση με τον θάνατο αυτού του ακροδεξιού στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός τον περασμένο Ιούνιο έπειτα από καταδίωξη ενός και πλέον μήνα.

Ο στρατιώτης, που είχε απειλήσει να επιτεθεί σε εκπροσώπους του βελγικού κράτους και σε γνωστό ιολόγο της χώρας, αυτοκτόνησε με πιστόλι.

Οι 11 έρευνες διεξήχθησαν από τη δικαστική αστυνομία του Σαρλρουά (Βαλονία, στον νότο) σε τρία στρατόπεδα και οκτώ κατοικίες, σύμφωνα με την εισαγγελία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, η έρευνα επικεντρωνόταν ιδιαίτερα σε τέσσερις νεαρούς γαλλόφωνους στρατιώτες. Σύμφωνα με τη δημόσια βελγική ραδιοτηλεόραση RTBF, η επιχείρηση δεν είχε στόχο να γίνουν συλλήψεις αλλά να κατασχεθεί ενδεχομένως υλικό για ανάλυση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...