Βέλγιο: Συνελήφθησαν στρατιώτες με πυρομαχικά δίπλα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Δύο Βέλγοι στρατιώτες της πολεμικής αεροπορίας συνελήφθησαν στην καρδιά των Βρυξελλών έχοντας στην κατοχή τους πυρομαχικά σε ένα σουρεαλιστικό περιστατικό που πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητο το περασμένο Σάββατο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι συλλήψεις έγιναν ακριβώς δίπλα στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη Rue Archimède σε ένα διαμέρισμα κοντά στο Café Berlaymont, αγαπημένο στέκι των αξιωματούχων των Βρυξελλών.

«Τα δύο άτομα συνελήφθησαν, ανακρίθηκαν από τις αστυνομικές υπηρεσίες και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την κατάθεσή τους», δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελέα των Βρυξελλών, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τη φλαμανδική εφημερίδα Het Nieuwsblad, οι κάτοικοι είδαν τους δύο άνδρες να πυροβολούν τυχαία με πυροβόλα όπλα από ένα ανοιχτό παράθυρο και κάλεσαν την αστυνομία.

Τα όπλα αποδείχθηκε ότι ήταν αεροβόλα, ανακάλυψε η αστυνομία. Όμως, κατά την έρευνα του κτηρίου, η αστυνομία βρήκε περισσότερα από 200 φυσίγγια «που προορίζονταν για υποπολυβόλα που χρησιμοποιούν τα βελγικά στρατεύματα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σε δήλωσή της στο Politico, η υπουργός Άμυνας του Βελγίου Λουντιβίνε Ντεντόντερ είπε ότι δεν θα προβεί σε «συγκεκριμένες δηλώσεις» για την υπόθεση, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό έρευνα τόσο από το υπουργείο της όσο και από τις δικαστικές υπηρεσίες.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...