Βέλγιο: Υπό κράτηση ο Λαγός – Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες η απόφαση για την έκδοση στην Ελλάδα

Γιάννης Λαγός, Ναζί, εγκληματίας, στέλεχος της Χρυσής Αυγής - Εδώ κατά τη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο 2019
Φώτο Αρχείου / Γιάννης Λαγός, Ναζί, εγκληματίας, στέλεχος της Χρυσής Αυγής – Εδώ κατά τη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο 2019 / Πηγή: Eurokinissi

Ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη του καταδικασμένου ναζί εγκληματία Λαγού εξέδωσε η εισαγγελία Βρυξελλών, στην οποία αναφέρει ότι «στις 27 Απριλίου 2021, ο Ιωάννης Λαγός συνελήφθη στις Βρυξέλλες κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε κατά την εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών του Οκτωβρίου 2020».

Σήμερα, 28 Απριλίου, ο Λαγός ανακρίθηκε στο ολλανδόφωνο δικαστήριο των Βρυξελλών. Δεν αποδέχτηκε την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές και αποφασίστηκε να τεθεί υπό κράτηση. Η εισαγγελία των Βρυξελλών υπογραμμίζει ότι εντός 15 ημερών θα υπάρξει απόφαση σχετικά «με την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης» διευκρινίζοντας ότι «η ημερομηνία της ακρόασης δεν είναι ακόμη γνωστή και θα ανακοινωθεί αργότερα».

Ο καταδικασμένος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Λαγός συνελήφθη χτες 27 Απριλίου, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε κατά την εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών του Οκτωβρίου 2020.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...