Βέλγος Υπουργός: Απορρίψαμε το 90% του ιατρικού εξοπλισμού από την Κίνα

Πλατεία Γκρότε Μαρκτ - Βρυξέλλες - Βέλγιο
Φώτο Αρχείου / Πλατεία Γκρότε Μαρκτ – Βρυξέλλες – Βέλγιο / Πηγή: Eurokinissi

Ο Βέλγος υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Philippe De Backer κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα προϊόντα από την Κίνα που αφορούν υλικά προστασίας απέναντι στον νέο κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε, το Βέλγιο μη βρίσκοντας ιατρικό εξοπλισμό στην Ευρωπαϊκή αγορά στράφηκε στην Κινέζικη, απ όπου και παρήγγειλε (μάσκες, γάντια κλπ.).

Με την παραλαβή των πρώτων παραγγελιών, διενεργήθηκε  ποιοτικός έλεγχος και διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο μέρος ορισμένων υλικών του εξοπλισμού, ήταν ακατάλληλο και δεν πληρούσαν ποιοτικά τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Το ερώτημα που γεννάται είναι:

Τι έγινε με την Κινέζικη βοήθεια των 18 τόνων που έφτασε στην Ελλάδα και μεγάλο μέρος της, μοιράστηκε στα νοσοκομεία; Έγινε ο απαραίτητος ποιοτικός έλεγχος πριν καταλήξει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς;


Μια σημαντική απάντηση δημοσίευσε το ALT.GR από το σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Σωτηρία. Παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε καχύποπτοι ειδικά σε δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, διπλωματών, Υπουργών, Πρωθυπουργών κ.α. Η μάχη της μάσκας στον καπιταλισμό αξιοποιείται ακόμη και γεωστρατηγικά. Η Ρωσία, η Κίνα και το ΝΑΤΟ δίνουν κάθε μέρα μάχη δημοσιευμάτων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...