Βελιγράδι: Δεν έχουμε πληροφορίες για συμμετοχή πολιτών της Σερβίας σε ανατρεπτικές ενέργειες στην Μολδαβία

Βελιγράδι - Σερβία
Βελιγράδι – Σερβία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της προέδρου της Μολδαβίας Μάγια Σαντού για πιθανή συμμετοχή Σέρβων πολιτών σε ανατρεπτικές ενέργειες με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας.

«Απαιτούμε από τις αρχές της Μολδαβίας να μας παράσχουν επειγόντως όλες τις σχετικές πληροφορίες που έχουν, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει ποτέ μία τέτοια ειδοποίηση», δήλωσε ο Ντάτσιτς. Συμπλήρωσε πως στην διεθνή σκηνή σήμερα κυκλοφορούν πολλές «ψευδείς ειδήσεις» επισήμανε ωστόσο ότι «η Σερβία δεν θα επιτρέψει ενέργειες που βλάπτουν το κύρος της και τα συμφέροντα της και θέτουν σε δοκιμασία τις φιλικές σχέσεις με την Μολδαβία».

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου κατηγόρησε, χθες, Δευτέρα, τη Μόσχα ότι σχεδιάζει πραξικόπημα για την ανατροπή της φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησής της με την βοήθεια πολιτών της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας οι οποίοι έχουν στρατιωτική εκπαίδευση και θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στην χώρα για να υλοποιήσουν τα σχέδια της Ρωσίας.

«Το σχέδιο περιλαμβάνει δολιοφθορές από στρατιωτικά εκπαιδευμένους ανθρώπους μεταμφιεσμένους σε πολίτες οι οποίοι θα προβούν σε βίαιες ενέργειες, θα επιτεθούν σε κυβερνητικά κτίρια και θα πιάσουν ομήρους», δήλωσε η Μάγια Σαντού σε συνέντευξη Τύπου.

Τα σερβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι χθες βράδυ οι συνοριακές αρχές στο αεροδρόμιο του Κισινάου δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα σε δώδεκα πολίτες της Σερβίας, φιλάθλους της Παρτίζαν, που μετέβησαν στην Μολδαβία για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας τους με την τοπική Σερίφ για το κύπελλο Εθνών, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Πηγή: ΕΡΤ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...