Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Μενίδι – Στις φλόγες εργοστάσια και αποθήκες

Φωτιά σε βιομηχανική ζώνη στο Μενίδι

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης επί της Λ. Καραμανλή στο Μενίδι Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία έχει μπει μέσα σε ένα εργοστάσιο χάρτου και το κατακαίει. Τουλάχιστον 4 εργοστάσια και αρκετές αποθήκες έχουν υποστεί ζημιές. Η κατάσβεση της φωτιάς αναμένεται να κρατήσει αρκετές ώρες μιας και τα εργοστάσια έχουν εύφλεκτα υλικά. 

​Το βράδυ που ξέσπασε η φωτιά, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ακούγονταν ισχυρές εκρήξεις από τα εργοστάσια που είχαν εύφλεκτα υλικά όπως οξυγόνο, ασετιλίνη, πλαστικά και ξυλεία. Μαρτυρίες επίσης έκαναν λόγο για έλλειψη νερού σε αρκετά πυροσβεστικά οχήματα στο αρχικό στάδιο της κατάσβεσης. 

Και αυτή η φωτιά, φέρνει στο προσκήνιο τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης. Η συνύπαρξη μεγάλων εργοστασίων με σπίτια και δασικές εκτάσεις, σε συνδυασμό με την αποδεκατισμένη Πυροσβεστική, την απουσία αντιπυρικής προστασίας και σχεδίων μαζικής διαφυγής, καθώς και την ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων που δεν εξαναγκάζονται στον παραμικρό έλεγχο αναβιώνουν ξανά και ξανά τον εφιάλτη για τους κατοίκους της περιοχής.

Δείτε ακόμα...