Βενεζουέλα – Κολομβία: Θα αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις τους

Βενεζουέλα Καράκας
Καράκας, Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα και η Κολομβία θα αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις τους σε επίπεδο πρεσβευτών την 7η Αυγούστου, την ημέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο, ο οποίος ανήκει στην αριστερά, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη αντιπρόσωποι των δύο κρατών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ο Κάρλος Φαρία, υποδέχθηκε τον διορισμένο μελλοντικό ομόλογό του της Κολομβίας, τον Άλβαρο Λέιβα, στη Σαν Κριστόμπαλ, την πρωτεύουσα της πολιτείας Τάτσιρα, που βρίσκεται στα σύνορα των δύο χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανέγνωσε ο κ. Λέιβα, «εξέφρασαν τη βούλησή τους να προχωρήσουν στην εφαρμογή προγράμματος εργασίας για την προοδευτική εξομάλυνση των σχέσεων των δύο εθνών που θα αρχίσει την 7η Αυγούστου, με τον διορισμό πρεσβευτών και άλλων διπλωματικών και προξενικών λειτουργών».

Σε δήλωσή του στον Τύπο, ο κ. Φαρία διευκρίνισε ότι μόλις ο κ. Πέτρο αναλάβει τα καθήκοντά του, οι δύο χώρες θα προχωρήσουν «αμέσως» στην «εγκατάσταση πρεσβευτών» και «όλων των ομάδων που θα εργάζονται στα διάφορα προξενεία» της μιας χώρας στην άλλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...