Βιέννη: Αιματηρή επίθεση σε συναγωγή – 4 νεκροί

Vienna terrorist attack

Σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες της πόλης της Βιέννης, που βρίσκονται κοντά στο δρόμο όπου στεγάζεται η κεντρική συναγωγή της Αυστρίας, εκδηλώθηκαν οι επιθέσεις.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 4 νεκρούς και 15 τραυματίες, αν και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.  Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι είναι βαριά οπλισμένοι και επικίνδυνοι. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση τουλάχιστον ένας ακόμη δράστης διαφεύγει της σύλληψης, ενώ τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην αυστριακή πρωτεύουσα την Τρίτη.

Αρκετοί από τους δράστες αυτής που η κυβέρνηση της Αυστρίας αποκαλεί τρομοκρατική ενέργεια διαφεύγουν τη σύλληψη και βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό, δήλωσε περί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας) ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νιχάμερ .

Ο υπουργός προέτρεψε τους κατοίκους της Βιέννης να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν ανοιχτούς χώρους στην πόλη, ενώ δεν επιβεβαίωσε αναφορές για μια ομηρία σε εστιατόριο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...