Βιέννη: Συνάντηση είχαν οι ειδικοί απεσταλμένοι ΗΠΑ και Ρωσίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Βιένη: Οι ειδικοί απεσταλμένοι ΗΠΑ και Ρωσίας που συμμετέχουν στις συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα - 29/12/2021
Βιένη: Οι ειδικοί απεσταλμένοι ΗΠΑ και Ρωσίας που συμμετέχουν στις συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα – 29/12/2021

Καθώς συνεχίζονται οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στη Βιέννη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και το ενδεχόμενο διατήρησης της σχετικής διεθνούς συμφωνίας του 2015 (JCPOA) από την οποία αποχώρησαν οι ΗΠΑ το 2018 επί προεδρίας Τραμπ, αυτό που ξεχώρισε στη χτεσινή μέρα ήταν η συνάντηση που είχαν οι ειδικοί απεσταλμένοι ΗΠΑ και Ρωσίας που συμμετέχουν στις συνομιλίες.

Μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρ. Μάλεϊ, ο Ρώσος απεσταλμένος για το Ιράν, Μ. Ουλιάνοφ, σε διαδικτυακή ανάρτησή του εκτίμησε ότι «οι στενές διαβουλεύσεις και ο συντονισμός μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας και ΗΠΑ στην πορεία των συνομιλιών της Βιέννης συνιστούν σημαντική προϋπόθεση για πρόοδο στην κατεύθυνση αποκατάστασης» της JCPOA.

Η εν λόγω συνάντηση έγινε μία μέρα πριν από τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας, αλλά και λίγες μέρες πριν από τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για τις «εγγυήσεις ασφαλείας» στην Ανατολική Ευρώπη, αποτυπώνοντας τη συνθετότητα των ιμπεριαλιστικών παζαριών και αντιπαραθέσεων.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Δείτε ακόμα...