Βιετνάμ: Τουλάχιστον 11 νεκροί και εκτεταμένες καταστροφές από τον τυφώνα Μπουαλόι

Ο τυφώνας Μπουαλόι έπληξε το κεντρικό Βιετνάμ την Κυριακή το βράδυ, προκαλώντας τουλάχιστον 11 θανάτους και εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές και κατοικίες, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η καταιγίδα, με ανέμους ταχύτητας 117 χλμ./ώρα, ξεσκέπασε στέγες, κατέστρεψε εκατοντάδες σπίτια και ηλεκτροφόρα καλώδια, ενώ πλημμύρισε δρόμους και γέφυρες. Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται ή τραυματίστηκαν, με διασώστες να αναζητούν 17 ψαράδες που τα σκάφη τους χτυπήθηκαν από γιγαντιαία κύματα.

Στις Φιλιππίνες, ο Μπουαλόι είχε ήδη σκοτώσει πάνω από 20 άτομα από την Παρασκευή, ενώ συνολικά με άλλες καταιγίδες του Σεπτεμβρίου ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 26. Περίπου 30.000 άνθρωποι εκκενώθηκαν προληπτικά στο Βιετνάμ, αλλά δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και η κεντρική επαρχία Χα Τινχ υπέστη διακοπές ρεύματος.

Καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν καλλιέργειες, με προβλέψεις για 200-350 χιλιοστά βροχής στο βόρειο Βιετνάμ έως την Τρίτη, και έως 500 χιλιοστά σε ορισμένες περιοχές.

Οι ζημιές εκτιμώνται σε εκατομμύρια δολάρια, με πάνω από 44.200 σπίτια κατεστραμμένα και οικονομικές απώλειες που υπερβαίνουν τα 371 εκατ. δολάρια.

Ο Μπουαλόι έρχεται μετά τον υπερτυφώνα Ραγκάσα, την ισχυρότερη καταιγίδα του 2025, που σκότωσε 28 άτομα στις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...