Βιβλίο: «Τα καπνά»του Ντιμιτάρ Ντίμοφ

«Τα καπνά»του Ντιμιτάρ Ντίμοφ / Βιβλίο / Σύγχρονη Εποχή / Λαϊκή Δημοκρατία Βουλγαρίας

Νέο βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής». Πρόκειται για το μυθιστόρημα με τίτλο «Τα καπνά»του Ντιμιτάρ Ντίμοφ, σε δύο τόμους. 

«Πάλι οι εταιρίες! Όλα περιστρέφονταν γύρω από τις εταιρίες, σα να μην είχαν σημασία η ζωή και η τιμή των ανθρώπων, θαρρείς και το κράτος ήταν οι εταιρίες! … Υπήρχε κάποια οργάνωση των πολύ πλούσιων ανθρώπων … μια οργάνωση που καθυπόταξε την κυβέρνηση, την αστυνομία και το στρατό, που αποφάσιζε και καθοδηγούσε τα πάντα. Που δεν είχε οίκτο και δε σταματούσε μπροστά σε κανένα μέσο για να φρουρήσει την εξουσία και τη ληστρική της τακτική … Μπορούσε τάχα να βρεθεί άνθρωπος λογικός που να μην παραδεχτεί ότι οι εταιρίες μπορούσαν να δώσουν ένα μηδαμινό μέρος από τα κέρδη τους σε εκατομμύρια για να αυξήσουν τα μεροκάματα;»

Στο μυθιστόρημα Τα καπνά του Ντιμιτάρ Ντίμοφ περιγράφεται η ζωή του βουλγαρικού λαού τη δεκαετία του 1930 και στις αρχές της δεκαετίας του 1940. Ο συγγραφέας με ασυνήθιστη δύναμη απεικονίζει τις μεγάλες κοινωνικές δονήσεις της εποχής και τα ανθρώπινα δράματα, αναδεικνύει το ρόλο της εργατικής τάξης και του Κόμματός της στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, καθώς και τον αντιδραστικό ρόλο της αστικής τάξης.

Για παραγγελίες on line εδώ

Δείτε ακόμα...