Βόρεια Εύβοια: Και σε εταιρείες αιολικών πάρκων αναθέτουν τα αντιπλημμυρικά έργα!

Σε ιδιωτικές εταιρείες μοιράζονται τα αντιπλημμυρικά έργα στη Βόρεια Εύβοια που καταστράφηκε από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού. Μάλιστα ορίστηκε ανάδοχος αποκατάστασης εταιρεία που ασχολείται με αιολικά πάρκα και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών!  Φαίνεται πως η κυβέρνηση βαφτίζει σαν σωτήρες των πυρόπληκτων περιοχών τους επιχειρηματικούς ομίλους που λυμαίνονται ή επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τα βουνά της Εύβοιας. 

Συγκεκριμένα με απόφαση, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όρισε την εταιρεία  «Εren Ελλάς» (Eren Groupe S.A. 4, Rue Willy Goergen L-1636, Luxembourg. No TVA (ΑΦΜ): LU26 011 456) «ανάδοχο Αποκατάστασης με σκοπό την εκτέλεση του έργου Αντιπλημμυρικής προστασίας για τη συγκράτηση του εδάφους, τον περιορισμό της διάβρωσης και της επιφανειακής απορροής στην υδρολογική λεκάνη 23.27.08 “Συγκρότημα υπολεκανών ΝΔ Κλιτύων Κανδηλίου Όρους”, περιοχής Λίμνης Εύβοιας, προϋπολογισμού ύψους 992.222,00 ευρώ».

Φαίνεται πως το σχέδιο αποκατάστασης της κυβέρνησης είναι η παράδοση των καμένων σε επιχειρηματικούς ομίλους που εμφανίζονται σαν ανάδοχοι και χορηγοί, αξιοποιώντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όπως π.χ. η Δασική, με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, η EREN ΕΛΛΑΣ «ιδρύθηκε το 2013 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα. Διαχειρίζεται έναν σημαντικό αριθμό εν λειτουργία έργων, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 156,90 MW».

Η εταιρεία είναι θυγατρική της «Eren Renewable Energy SA», η οποία ανήκει στον όμιλο «Eren Groupe SA». Αναφέρει ακόμα πως «επιδίωξη του Ομίλου είναι η EREN ΕΛΛΑΣ να αναπτυχθεί περαιτέρω σε ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, με αύξηση της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος της σε έργα ΑΠΕ».

Πηγή: 902.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...