Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε προς τη θάλασσα 4 πυραύλους μικρού βεληνεκούς

Πιονγιάνγκ, πρωτεύουσα Βόρειας Κορέας
Φώτο Αρχείου / Πιονγιάνγκ, πρωτεύουσα Βόρειας Κορέας / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Thomas Evans @thoeva

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους μικρού βεληνεκούς προς την Κίτρινη Θάλασσα, ανακοίνωσαν σήμερα οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις, έπειτα από μια σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων που πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα η Πιονγκγιάνγκ.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας εντόπισαν πως η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε «από την Ντονγκλίμ, στην επαρχία της Βόρειας Πιονγκάν, προς τη δυτική θάλασσα, σήμερα ανάμεσα στις 11:32 και τις 11:39» (τοπική ώρα, από τις 04:32 έως τις 04:39 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό επιτελείο χρησιμοποιώντας μια άλλη ονομασία για την Κίτρινη Θάλασσα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πύραυλοι διένυσαν περίπου 130 χιλιόμετρα φθάνοντας σε ύψος περίπου 20 χιλιομέτρων.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε αυτή την εβδομάδα σε μια σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων, περιλαμβανομένης μιας εκτόξευσης διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) που πιθανόν απέτυχε, προκαλώντας δηλώσεις καταδίκης από την Ουάσινγκτον, τη Σεούλ και το Τόκιο και φήμες ότι μπορεί να ετοιμάζεται να επαναλάβει τις πυρηνικές δοκιμές για πρώτη φορά από το 2017.

Οι σημερινές εκτοξεύσεις έγιναν ενώ οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ολοκλήρωναν τα εξαήμερα στρατιωτικά γυμνάσια με την ονομασία Vigilent Storm που είχαν αρχίσει στις 31 Οκτωβρίου.

Σ’ αυτά τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια συμμετείχαν περίπου 240 αεροσκάφη και δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...