Βόρεια Κορέα: Για πρώτη φορά ανακοινώθηκαν λιγότερα από 200.000 κρούσματα κορωνοϊού

Πιονγιάνγκ, πρωτεύουσα Βόρειας Κορέας
Φώτο Αρχείου / Πιονγιάνγκ, πρωτεύουσα Βόρειας Κορέας / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Thomas Evans @thoeva

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε για πρώτη φορά, μετά από δέκα ημέρες λιγότερα από 200.000 ύποπτα κρούσματα κορoνοϊού, γεγονός που χαρακτηρίζουν «θετικό» μετά τη λήψη μέτρων για να ελεγχθεί το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ένας ασθενής υπέκυψε.

Το κύμα της πανδημίας, που ανακοινώθηκε τη 12η Μαΐου, πυροδότησε ανησυχίες λόγω της απουσίας εμβολίων, φαρμάκων, επαρκών ιατρικών υποδομών και της δυνητικής επισιτιστικής κρίσης που θα μπορούσε να προκαλέσει στο κράτος 25 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Βόρεια Κορέα δεν απαντά στις προσφορές για βοήθεια από το εξωτερικό και κρατά τα σύνορα κλειστά, ενώ δεν υπάρχει τρόπος να επαληθευτούν τα επίσημα στοιχεία.

Καθώς δεν διαθέτει επαρκή αριθμό τεστ, η Πιονγκγιάνγκ δεν ανακοινώνει ποιος είναι ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων του SARS-CoV-2, ούτε εάν οι θάνατοι όντως οφείλονταν στην COVID-19.

Με βάση τους αριθμούς που έχει ανακοινώσει πάντως, ασθένησαν 2,6 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων ανέρρωσαν πάνω από 2 εκατομμύρια, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων βρίσκεται στους 67 νεκρούς. Όμως ειδικοί τονίζουν πως οι αριθμοί αυτοί ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πηγή: CNN

Δείτε ακόμα...