Βόρεια Κορέα: Η Πιονγιάνγκ θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της οικονομίας – Έχει εξασφαλίσει αξιόπιστη πολεμική αποτροπή

Πιονγκ-Γιανγκ, Βόρεια Κορέα
Φώτο Αρχείου / Πιονγκ-Γιανγκ, Βόρεια Κορέα / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Steve Barker

Η Βόρεια Κορέα έχει «αξιόπιστη και αποτελεσματική πολεμική αποτροπή για αυτοάμυνα» και τώρα θα επικεντρώσει την προσοχή της στην ανάπτυξη της οικονομίας της, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες, ο Βορειοκορεάτης πρεσβευτής στον ΟΗΕ Κιμ Σονγκ, αν και παραδέχθηκε ότι οι διεθνείς κυρώσεις, αποτελούν εμπόδιο.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Κιμ είπε επίσης, ότι «η κατάσταση κατά της επιδημίας στη χώρα μας είναι τώρα υπό ασφαλή και σταθερό έλεγχο» ως αποτέλεσμα των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Η Βόρεια Κορέα έχει δηλώσει ότι δεν έχει νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά, παρά το γεγονός ότι μερικοί Αμερικανοί αξιωματούχοι αμφισβητούν τον ισχυρισμό της αυτό.

H κατάσταση στην αναφερόμενη χώρα επιβαρύνεται από τις σκληρές διεθνείς κυρώσεις που εφαρμόζονται εναντίον της για το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα, ενώ η Πιονγιάνγκ βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές οικονομικές συνέπειες από το αυστηρό κλείσιμο των συνόρων της, αλλά και την εφαρμογή άλλων μέτρων, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει και τις καταστροφές από τις πρόσφατες καταιγίδες και πλημμύρες που έπληξαν τη Βόρεια Κορέα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...