Βόρεια Κορέας: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει ότι θα «ενισχύσει και θα αναπτύξει» το πυρηνικό οπλοστάσιο

Κιμ Γιονκγ ουν, Βόρεια Κορέα

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να «ενισχύσει και να αναπτύξει» το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του κατά τη διάρκεια ομιλίας του με την ευκαιρία επετείου και στρατιωτικής παρέλασης στην Πιονγιάνγκ, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.

«Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα για να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε τις πυρηνικές δυνατότητες της χώρας μας με ταχύτερο ρυθμό», είπε ο Κιμ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Στην παρέλαση για τον εορτασμό της 90ής επετείου από την ίδρυση του Λαϊκού Στρατού της Κορέας, των βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων, επιδείχθηκαν ιδίως διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ICBMs).

Χθες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε πως τα πυρηνικά όπλα της χώρας του είναι «σύμβολο της ισχύος της» και πρέπει να διαφοροποιηθούν. «Δεδομένου του ταραχώδους πολιτικού και στρατιωτικού υποβάθρου και των διαφόρων κρίσεων που μέλλονται (…) πρέπει να αυξήσουμε κι άλλο τη δύναμή μας με όσο πιο ταχύ ρυθμό είναι δυνατόν», ανέφερε. 

Το KCNA ανέφερε ότι στην παρέλαση επιδείχθηκε ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος «Hwasong-17», ο οποίος μπορεί να φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές, ικανές να κινηθούν σε πολλές τροχιές μετά την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα. Ωστόσο το πρακτορείο δεν μετέδωσε φωτογραφίες από τον πύραυλο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...