Βουλγαρία: Η Σόφια θέλει να αναβαθμίσει σε ταξιαρχία την «ομάδα μάχης» του ΝΑΤΟ στο Νόβο Σέλο, δηλώνει ο υπουργός ’Αμυνας

Η φιλοδοξία της Βουλγαρίας είναι να αναβαθμίσει την«ομάδα μάχης» του ΝΑΤΟ που σταθμεύει στην περιοχή Νόβο Σέλο και από τάγμα να γίνει ταξιαρχία, δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός ’Αμυνας Ντιμίταρ Στογιάνοφ μετά τη συμμετοχή του στην ετήσια σύνοδο των υπουργών ’Αμυνας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM) που διεξάγεται στη Σόφια.

Η σύνοδος πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της βουλγαρικής προεδρίας της SEDM.

Ο Στογιάνοφ δήλωσε ότι προκειμένου η ομάδα να γίνει μεγαλύτερη, θα πρέπει να ετοιμαστούν υποδομές. «Δ0υστυχώς η Βουλγαρία υστερεί ως προς τις υποδομές. Η χώρα χρειάζεται επιπλέον πόρους που δεν προβλέπονται στον προϋπολογισμό του προσεχούς έτους», σημείωσε.

Σε σχέση με την αύξηση των κοινών εκπαιδεύσεων, ο υπουργός επεσήμανε ότι πολλές χώρες της SEDM ήδη εκπροσωπούνται στην ομάδα μάχης στο Νόβο Σέλο, αναφερόμενος στην Ιταλία, την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία. Το τάγμα θα πρέπει να πιστοποιηθεί μετά την εκπαίδευση έως το τέλος του έτους, δήλωσε ο Στογιάνοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΤΑ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...