Βουλγαρία: Τριπλάσιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν από τη χώρα το 2021

Σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας

Μεταξύ Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021, αυξήθηκε ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που τέθηκαν υπό κράτηση στη Βουλγαρία, αλλά και εκείνων που πέρασαν χωρίς να εντοπιστούν από την αστυνομία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημά του, από τις αρχές του 2021, το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας έθεσε υπό κράτηση 9.574 πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα, έναν αριθμό τριπλάσιο σε σύγκριση με το 2020, όταν είχαν τεθεί υπό κράτηση 3.000 άνθρωποι. Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν δεδομένα από τον Δεκέμβριο. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα του χρόνου, ο αριθμός τους μειώνεται συνήθως, λόγω του ψυχρού καιρού.

Εντούτοις, πρόκειται για την πρώτη σημαντική αύξηση στους αριθμούς των προσφύγων και μεταναστών σε ετήσια βάση από το 2016. Όπως σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο, το 2016, 30.000 τέθηκαν υπό κράτηση στη χώρα και από τότε ο αριθμός του μειωνόταν. Το 2021 είναι η πρώτη χρονιά που η μεταναστευτική πίεση στα σύνορα και εντός της χώρας εντάθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...