Βουλή: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των στρατευμένων για την περίοδο του Πάσχα

Φαντάροι - Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος - Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» - Δεκέμβρης 2019
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος – Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» – Δεκέμβρης 2019 / Πηγή: Eurokinissi

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά από τον Υπουργό Άμυνας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των στρατευμένων για την περίοδο του Πάσχα.

Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση του ΚΚΕ:

Θέμα: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των στρατευμένων για την περίοδο του Πάσχα

Την περίοδο των εορτών του Πάσχα οι στρατευμένοι πρόκειται να μετακινηθούν από τις μονάδες τους προς τους τόπους καταγωγής τους.

Τα έξοδα μετακίνησης των στρατευμένων είναι δυσβάστακτα, όταν μάλιστα ο στρατιώτης αμείβεται με το λεγόμενο μισθό κάθε μήνα 8,62 ευρώ και στο σύνολο της 9μηνης θητείας του δικαιούται μόλις μία δωρεάν μετακίνηση από και προς τη μονάδα όπου υπηρετεί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οικογένειες των στρατευμένων να επιβαρύνονται με τα έξοδα μετακίνησης των στρατιωτών, προκειμένου να κάνουν Πάσχα μαζί με το παιδί τους, που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Ταυτόχρονα, λόγω της κρίσης, είναι χιλιάδες οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν ανεργία και τεράστια οικονομικά προβλήματα. Αυτά, διογκώνονται όταν τυχαίνει στην οικογένεια, να υπάρχει και παιδί που υπηρετεί τη θητεία του.

Η κυβέρνηση οφείλει έκτακτα να προχωρήσει σε οικονομική ενίσχυση των στρατευμένων νέων για τις ημέρες του Πάσχα, προκειμένου να μπορέσουν αξιοπρεπώς να περάσουν αυτές τις μέρες, με τις οικογένειες και τους δικούς τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση έκτακτα ώστε την περίοδο των εορτών του Πάσχα να εξασφαλιστεί η οικονομική ενίσχυση για όλους τους στρατιώτες;

Οι Βουλευτές
Παφίλης Θανάσης
Καραθανασόπουλος Νίκος
Λαμπρούλης Γιώργος
Παπαναστάσης Νίκος
Στολτίδης Λεωνίδας
Συντυχάκης Μανώλης

Δείτε ακόμα...