Βουλή: Ερώτηση για να μην σταματήσουν τα δωρεάν μοριακά τεστ κορονοϊού (PCR) στους στρατευμένους της ΕΛΔΥΚ

Στρατιώτες ΕΛΔΥΚ σε άσκηση στην Κύπρο
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες ΕΛΔΥΚ σε άσκηση στην Κύπρο

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα την ανανέωση της συμφωνίας Ελλάδας – Κύπρου, για διενέργεια δωρεάν τεστ μοριακού ελέγχου ανίχνευσης κορονοϊού (PCR) στους στρατευμένους.

Όπως αναφέρουν, δεν ανανεώθηκε η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για τη διενέργεια δωρεάν τεστ μοριακού ελέγχου ανίχνευσης κορονοϊού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κάθε στρατευμένος της ΕΛΔΥΚ να αναγκαστεί να πληρώσει 120 ευρώ για τα τρία μοριακά τεστ, που πρέπει υποχρεωτικά να κάνει προκειμένου να επιστρέψει στη μονάδα του. 

Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση:

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες στρατευμένων από την Ελληνική Δύναμη Κύπρου δεν ανανεώθηκε η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου για τη διενέργεια δωρεάν τεστ μοριακού ελέγχου ανίχνευσης κορονοϊού COVID-19 (PCR).

Η μη ανανέωση της σύμβασης θα έχει ως αποτέλεσμα κάθε στρατευμένος της ΕΛΔΥΚ να αναγκαστεί να πληρώσει με δικά του χρήματα το ποσό των 120 ευρώ για τα τρία μοριακά τεστ, που είναι υποχρεωμένος να κάνει προκειμένου να επιστρέψει στη μονάδα του. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την ανανέωση της σύμβασης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο για τη διενέργεια στους στρατευμένους, δωρεάν τεστ μοριακού ελέγχου ανίχνευσης κορονοϊού (PCR), προκειμένου να επιστρέψουν στη μονάδα τους;

Δείτε ακόμα...