Βουλή: Για την μισθολογική αναβάθμιση των ΕΜΘ

Στρατιωτικοί και φαντάροι της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), στο Γουδί, Αττική
Φώτο Αρχείου / Στρατιωτικοί της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), στο Γουδί, Αττική / Πηγή: Eurokinissi

Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν Ερώτηση, στη Βουλή, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με την μισθολογική αναβάθμιση των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ).

Ολόκληρη η Ερώτηση του ΚΚΕ:

“Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με ενέργειές της εξασφάλισε τη βαθμολογική αναβάθμιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που κατετάγησαν με το θεσμό του Εθελοντή Μακράς Θητείας (ΕΜΘ, πρώην ΕΠΥ/ΟΠΥ), δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προάγονται και να φέρουν το βαθμό του Ανθυπολοχαγού (και αντιστοίχων) και να αποστρατεύονται με τον αμέσως επόμενο βαθμό, ήτοι αυτό του Υπολοχαγού (και αντιστοίχων).

Ωστόσο η βαθμολογική αναβάθμιση των προαναφερόμενων στελεχών, δεν έχει συνοδευτεί μέχρι σήμερα με την αντίστοιχη μισθολογική τους αναβάθμιση, παρότι έχουν ήδη προαχθεί στο βαθμό της/του Ανθυπολοχαγού (και αντιστοίχων).

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε απάντησή του σε κοινοβουλευτικό ερώτημα, δήλωσε ότι ήδη έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών, μέσω του οποίου ζητείται η μισθολογική αναβάθμιση των Εθελοντών Μακράς Θητείας, που ήδη έχουν προαχθεί στο βαθμό της/του Ανθυπολοχαγού.

Επειδή έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχει επιλυθεί το πρόβλημα, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Πότε κατατέθηκε το έγγραφο, με το αίτημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για μισθολογική αναβάθμιση των Εθελοντών Μακράς Θητείας, προς το Υπουργείο Οικονομικών;
  • Σε τι στάδιο βρίσκεται σήμερα η επεξεργασία του σχετικού αιτήματος;

Δείτε ακόμα...