Βουλή: Ερώτηση για τον στρατευμένο Κυριάκο Ευαγγελάτο που έβαλε τέλος στη ζωή του

Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού - ΚΕΤΧ, Πάτρα
Φώτο Αρχείου / Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού – ΚΕΤΧ, Πάτρα

Το ALT.GR με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τη διερεύνηση όλων των πλευρών οι οποίες οδήγησαν τον άτυχο 23 χρόνο στρατευμένο Κυριάκο Ευαγγελάτο, στο δυστύχημα που έβαλε τέλος στη ζωή του. Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει δώσει απαντήσεις για τις αιτίες που οδήγησαν ένα νέο άνθρωπο στην αυτοκτονία. Επίσης η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στις 29 Μάρτη, ούτε έχει ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχτηκε από το ΓΕΣ. Για το λόγο αυτό το ΚΚΕ επανέρχεται με νέα ερώτηση στη Βουλή για το σχετικό θέμα, ζητώντας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και να υπάρξει απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους.

Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση:

Θέμα: Διερεύνηση συνθηκών θανάτου στρατευμένου κατά τη διάρκεια της άδειάς του

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε την ερώτηση 5462 στις 29 Μάρτη 2021, σχετικά με το θάνατο του στρατιώτη Κυριάκου Ευαγγελάτου κατά τη διάρκεια της άδειάς του.

Υπηρετούσε στο Λόχο Διοίκησης, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) στην Πάτρα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας από την πρώτη στιγμή ζήτησε να διερευνηθούν όλες οι πλευρές οι οποίες οδήγησαν, το στρατευμένο στο δυστύχημα που έβαλε τέλος στη ζωή του.

Επίσης έθεσε στη διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) το ζήτημα να παρθούν αυστηρά μέτρα για κάθε υπεύθυνο που σχετίζεται με την αυτοκτονία, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε μέχρι σήμερα στην ερώτηση του ΚΚΕ, σχετικά με τη διερεύνηση του τραγικού γεγονότος. Επίσης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχτηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών σχετικά με την ολοκλήρωση του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους;

Οι Βουλευτές
Καραθανασόπουλος Νίκος
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης

Δείτε ακόμα...