Βουλή: Οι τοποθετήσεις – μεταθέσεις να γίνονται με βάση το Π.Δ. 100/2003 και τις ανάγκες όλου του αστυνομικού προσωπικού της Α.Δ. Φθιώτιδας

Πηγή: Eurokinissi

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε «Ερώτηση» προς τον Υπουργό «Προστασίας του πολίτη» για τοποθετήσεις – μεταθέσεις στις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας. Το πρόβλημα ανέδειξε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας με ανακοίνωση – καταγγελία της. Με την Ερώτηση το ΚΚΕ ζητά να λάβει μέτρα η κυβέρνηση ώστε οι τοποθετήσεις και μεταθέσεις να γίνονται με εφαρμογή του Π.Δ. 100/2003 λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες όλου του αστυνομικού προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

Ολόκληρη η Ερώτηση παρακάτω:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Τοποθετήσεις-μεταθέσεις στις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας

Σύμφωνα με ανακοίνωση-καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, κατά τις πρόσφατες έκτακτες συμπληρωματικές μεταθέσεις και τοποθετήσεις αστυνομικών στις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, παραβιάστηκε κατάφωρα η υφιστάμενη νομοθεσία (Π.Δ. 100/2003) που αφορά τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις του αστυνομικού προσωπικού. Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν αστυφύλακες σε αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν επαρκή στελέχωση, ενώ επιβαρύνεται στην απασχόληση το περιορισμένο αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε αστυνομικά τμήματα της περιφέρειας. Για το λόγο αυτό, ο εκπρόσωπος της Ένωσης στο συμβούλιο μεταθέσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας κατήγγειλε τη διαδικασία και αποχώρησε από τη συνεδρίαση αρνούμενος να υπογράψει το πρακτικό μεταθέσεων.

Περαιτέρω, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας διαμαρτύρεται για τη μεθόδευση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, αφού συνιστά εμπόδιο για τα αιτήματα των αστυφυλάκων που υπηρετούν πολλά χρόνια σε περιφερειακά αστυνομικά τμήματα να μετακινηθούν στις αστυνομικές υπηρεσίες της έδρας του νομού (Λαμία). Επίσης, η Ένωση ισχυρίζεται ότι οι μεταθέσεις των αστυνομικών δε γίνονται αξιοκρατικά αλλά με την παρέμβαση εξωθεσμικού παράγοντα.

Παράλληλα, αστυνομικοί και μέλη των οικογενειών τους, καταγγέλλουν ότι οι μεταθέσεις και τοποθετήσεις στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας γίνονται χωρίς να τηρείται κανένα κοινωνικό και υπηρεσιακό κριτήριο, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα να ταλαιπωρούνται σε περιφερειακά αστυνομικά τμήματα και να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν στη Λαμία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση ώστε οι τοποθετήσεις και μεταθέσεις να γίνονται με εφαρμογή του Π.Δ. 100/2003 λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες όλου του αστυνομικού προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Παπαναστάσης Νίκος

Δείτε ακόμα...