Βουλή: Προληπτικά τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στους στρατευμένους που θα μετακινηθούν το Πάσχα

Στρατιώτες ΚΕΜΧ
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες σε παρέλαση ορκωμοσία στο ΚΕΜΧ, Ναύπλιο / Πηγή: Eurokinissi

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά από τον Υπουργό Άμυνας την πραγματοποίηση προληπτικών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στους στρατευμένους που θα μετακινηθούν ενόψει των εορταστικών αδειών του Πάσχα.

Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση του ΚΚΕ:

Θέμα: Πραγματοποίηση προληπτικών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στους στρατευμένους που θα μετακινηθούν ενόψει των εορταστικών αδειών του Πάσχα.

Το Υπουργείο Άμυνας ενόψει των εορτών του Πάσχα, έχει προγραμματίσει εορταστικές άδειες για τους στρατευμένους, οι οποίοι θα μετακινηθούν προς τους τόπους καταγωγής τους.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα μέτρα για τη μη διασπορά του ιού, τόσο κατά τη μετακίνηση των στρατευμένων, αλλά και με την επιστροφή τους από την άδεια.

Ένα από τα μέτρα που οφείλει να πάρει άμεσα η κυβέρνηση, είναι η πραγματοποίηση συχνών τεστ σε όλους τους στρατευμένους, πολύ περισσότερο σε αυτούς που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρόκειται να πάρουν εορταστική άδεια για το Πάσχα, αλλά και όταν θα επιστρέψουν στη μονάδα τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πραγματοποίηση τεστ κορονοϊού στους στρατευμένους που θα μετακινηθούν για την εορταστική άδεια του Πάσχα, αλλά και κατά την επιστροφή τους από την άδεια;

Δείτε ακόμα...