«Βούτυρο στο ψωμί» της τουρκικής επιθετικότητας οι ρατσιστικές κραυγές

Ελληνική Τουρκική Σημαία1
Πηγή: EUROKINISSI

«Βούτυρο στο ψωμί» της τουρκικής επιθετικότητας αποδεικνύεται ότι είναι οι ακροδεξιές φωνές και δράσεις στον Έβρο. Όπως και στα ακριτικά νησιά, που εκμεταλλεύονται την αναγκαία φύλαξη των συνόρων. Το ίδιο και οι ρατσιστικές κραυγές ακόμη και υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης. Δίνουν την ευκαιρία στην τουρκική κυβέρνηση να εμφανίζεται ως «προστάτης» προσφύγων και μεταναστών και «υπερασπιστής» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: «οι μάσκες έπεσαν»

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε χθεσινές του δηλώσεις ισχυρίστηκε ότι η τουρκική Αστυνομία Ειδικών Επιχειρήσεων «κατάφερε να τερματίσει τις απωθήσεις μεταναστών από την ελληνική πλευρά». Θυμίζουμε, ανέλαβε χθες καθήκοντα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «οι μάσκες έπεσαν». Πρόσθεσε πως «αποκαλύφθηκε πόσο αδίστακτοι είναι αυτοί που δημαγωγούν υπέρ του δήθεν ανθρωπισμού».

Ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι από 143.000 πρόσφυγες αναχώρησαν από την Τουρκία, περνώντας στην Ελλάδα. Ωστόσο στη συνέχεια είπε: «Πόσοι ξένοι βρίσκονται στη χώρα του Μητσοτάκη, ξέρετε; Συνολικά 115.000 ξένοι. Για τους οποίους πήρε 10 φορές τα χρήματα τα οποία τους αναλογούν. Από αυτούς, οι 40.000 και κάτι είναι στα νησιά και οι 70.000 και κάτι στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εμείς έχουμε 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Όταν κάποιος μιλάει, ας κοιτάει πρώτα τον εαυτό του. Ας κοιτάει τι βάρος κρατάει ο ίδιος. Έχουν παραβιάσει πλήρως τις διαδικασίες που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, καθώς και τη Συνθήκη της Γενεύης», υποστήριξε.

Και απειλές για κλιμάκωση: «αυτό είναι μόνο η αρχή»

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός εμμέσως προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους ξεριζωμένους για να προωθήσει τα σχέδιά της.

Όπως είπε ο Σοϊλού, «αυτό είναι μόνο η αρχή». «Κοιτάξτε, εμείς πέρυσι πιάσαμε 451.000 παράτυπους μετανάστες. Τώρα ο καιρός είναι ζεστός. Όσο πάει και ζεσταίνει. Στον Έβρο, με την Ελλάδα μάς χωρίζει μία συνοριακή γραμμή πάνω από 200 χιλιόμετρα. Δυστυχώς φέτος στα Βαλκάνια υπήρξε ανομβρία. Σε κάποια μέρη (του Έβρου) η στάθμη από τη βροχή έπεσε στα 40 με 45 εκατοστά. Αυτό τι σημαίνει; Ότι με τα πόδια σας εύκολα μπορείτε να περάσετε. Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να τους συγκρατήσει στα σύνορα. Να δείτε τι έχει να γίνει μετά. Δεν είναι μόνο ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά και τι θα γίνει μετά».

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ, που εκφράστηκε και με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ. Η πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είναι αυτή που ευθύνεται, αφενός για τη διάλυση χωρών και τον ξεριζωμό λαών και αφετέρου για τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων σε νησιά και σύνορα. Λύση μπορεί να δοθεί μόνο με τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Με την κατάργηση του «Δουβλίνου» και της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...