Βραζιλία: Διαδηλώσεις για την ενίσχυση του εμβολιασμού – Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Διαδήλωση στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας εναντίον του Προέδρου Ζ. Μπολσονάρο
Φώτο Αρχείου / Διαδήλωση στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας εναντίον του Προέδρου Ζ. Μπολσονάρο / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Marília Castelli @liacastelli

Διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους στην Βραζιλία ζητώντας την καθαίρεση του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου και περισσότερα εμβόλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, που πλήττει σκληρά την χώρα, η οποία βρίσκεται δεύτερη μετά τις ΗΠΑ σε αριθμό θανάτων στον κόσμο.

Χθες, η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ρόζα Βέμπερ έδωσε την άδεια για την έναρξη έρευνας για τον Μπολσονάρου, βάσει των υποψιών για σκάνδαλο υπερκοστολόγησης εμβολίων που έχουν παραχθεί στην Ινδία.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είχαν αρχικά προγραμματισθεί για τις 24 Ιουλίου, αλλά επισπεύσθηκαν έπειτα από την παρουσίαση στοιχείων για σκάνδαλο διαφθοράς στην προμήθεια των εμβολίων στην επιτροπή της Γερουσίας που ερευνά την διαχείριση της επιδημίας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ραγδαία εξάπλωση του ιού – Πάνω από 50.000 τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι μέσα σε 24 ώρες υπέκυψαν 1.635 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 54.556 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βραζιλία, έφθασε μέχρι εδώ τους 523.587 νεκρούς επί συνόλου 18.742.025 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, που ειδικοί χαρακτηρίζουν υποτιμημένα.

Με πληροφορίες από: CNN

Δείτε ακόμα...