Βραζιλία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer χωρίς να υπάρχουν δόσεις για εμβολιασμό

Πηγή: Eurokinissi

Η Βραζιλία ενέκρινε πλήρως το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Pfizer Inc και τη BioNTech SE, σύμφωνα με την αρμόδια για την υγεία υπηρεσία την Τρίτη, αν και μια διαφωνία για συμφωνία προμήθειας σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δόσεις για να ξεκινήσει το πρόγραμμα ανοσοποίησης.

Είναι το πρώτο εμβόλιο κορονοϊού που έλαβε πλήρη έγκριση στη Βραζιλία, δήλωσε ο ρυθμιστής Anvisa. Τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την AstraZeneca και την Sinovac Biotech Ltd της Κίνας, έχουν εγκριθεί μόνο για επείγουσα χρήση.

Η έγκριση είναι καλή είδηση ​​για μια χώρα της οποίας η εκστρατεία εμβολιασμού μαστίζεται από καθυστερήσεις και πολιτικές διαμάχες. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτό θα ανοίξει το δρόμο για μια συμφωνία εφοδιασμού ενός πολύ αποτελεσματικού εμβολίου που κυκλοφορεί παγκοσμίως.

«Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις μας με την κυβέρνηση της Βραζιλίας για να υποστηρίξουμε την ανοσοποίηση του πληθυσμού της χώρας», δήλωσε η Pfizer.

Ο Πρόεδρος Jair Bolsonaro επέκρινε τους όρους μιας συμφωνίας που πρότεινε η Pfizer, λέγοντας ότι είναι υπερβολικά επαχθής καθώς εξαιρεί την αμερικανική εταιρεία από πιθανή ευθύνη για απρόβλεπτα προβλήματα. Η Pfizer είπε ότι άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των γειτόνων της Βραζιλίας στη Λατινική Αμερική, έχουν συμφωνήσει με αυτούς τους όρους.

Με πληροφορίες από Reuters

Δείτε ακόμα...