Βραζιλία: Εισβολή υποστηρικτών του Μπολσονάρο στο Κογκρέσο στην Μπραζίλια

Εισβολή υποστηρικτών του Μπολσονάρου στο κογκρέσο της Βραζιλίας

Εισβολή στο κτίριο του Κογκρέσου της Βραζιλίας, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής εκατοντάδες υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, αφού η αστυνομία δεν μπόρεσε να τους εμποδίσει παρά τη χρήση δακρυγόνων, μία εβδομάδα μετά την ορκωμοσία του αριστερού προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Οι οπαδοί του κ. Μπολσονάρου, τους οποίους η βραζιλιάνικη τηλεόραση χαρακτηρίζει πραξικοπηματίες, κατέκλυσαν την περιοχή γύρω από το Κογκρέσο και σκαρφάλωσαν στο κτίριο.

Η ζώνη γύρω από το Κογκρέσο είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Ωστόσο, οι υποστηρικτές του κ. Μπολσονάρο, που αρνούνται να αποδεχτούν την εκλογή του κ. Λούλα στην προεδρία, κατάφεραν να διασπάσουν τον κλοιό. Δεκάδες από αυτούς σκαρφάλωσαν στη ράμπα του κτιρίου και ανέβηκαν μέχρι τη στέγη.

Τα πλάνα, που θυμίζουν την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ ακριβώς δύο χρόνια πριν, δείχνουν ένα πλήθος ανθρώπων να εφορμά στο Κογκρέσο, όπου στεγάζονται η Βουλή και η Γερουσία της Βραζιλίας και να εισβάλλουν στον προθάλαμό του.

Βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο κ. Λούλα δεν βρίσκεται στην Μπραζίλια αλλά στο Σάο Πάουλο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...