Βραζιλία: Ο πρόεδρος Μπολσονάρου αντιτίθεται στα μέτρα περιορισμού

Βραζιλία

Το προηγούμενο Σάββατο  ο υπουργός Υγείας, Λουίζ Ενρίκε Μαντέτα, υπογράμμιζε τη σημασία του περιορισμού για να καταπολεμηθεί η πανδημία. Σημειωτέον, στη Βραζιλία έχει μολύνει 3.904 ανθρώπους, με 101 νεκρούς.

Χτες Κυριακή, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Μπολσονάρου, αψηφώντας τις οδηγίες της κυβέρνησής του για την αναχαίτιση του κορονοϊού, βγήκε να συναντήσει κατοίκους στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, την Μπραζιλια. Εκεί μεταξύ άλλων, σύμφωνα με video που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο twitter, φαίνεται να είπε σε πλανόδιο πωλητή: “Ας προσέχουμε, οι μεγαλύτεροι άνω των 65 ετών να μένουν στο σπίτι”.

Ο Μπολσονάρου υποβαθμίζει την πανδημία  αποκαλώντας την “γριπούλα”. Επικρίνει, δε, τα μέτρα περιορισμού που υλοποιούν οι τοπικές αρχές. Στο στόχαστρό του είναι κυρίως οι αρχές των πολιτειών Σαν Πάουλο και Ρίο ντε Ζανέιρο που πλήττονται περισσότερο από τον κορονοϊό.

“Αυτός ο περιορισμός, αν συνεχιστεί έτσι, με τον αριθμό των ανθρώπων που θα βρεθούν στην ανεργία, θα χρειαστούν χρόνια για να το λύσουμε”

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Μπολσονάρου

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής διαφημιστικής εκστρατείας, “Η Βραζιλία δεν μπορεί να σταματήσει”, video δύο λεπτών, παρότρυνε τους Βραζιλιάνους “να μην σταματήσουν τις δραστηριότητες τους”.

Προχτές το Σάββατο, ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βραζιλίας , απαγόρευσε στην κυβέρνηση του Μπολσονάρου, να διαδίδει μηνύματα που εναντιώνονται στα μέτρα περιορισμού της πανδημίας.

Δείτε ακόμα...