Βραζιλία: Τουλάχιστον 31 οι νεκροί από κυκλώνα στον νότο της χώρας

Ο κυκλώνας που έπληξε τη νότια Βραζιλία στην αρχή της εβδομάδας έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών που μίλησαν για επτά επιπλέον θανάτους σε σχέση με χθες.

«Δυστυχώς έχουμε 31 επιβεβαιωμένους θανάτους επί του παρόντος, ωστόσο δεδομένης της κατάστασης, ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω», δήλωσε ο Εντουάρτο Λέιτε κυβερνήτης της πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, σύμφωνα με τον οποίο η περιφέρεια αυτή βιώνει «το χειρότερο καιρικό φαινόμενο στην ιστορία της».

Περισσότεροι από 52.000 άνθρωποι από 67 πόλεις της πολιτείας αυτής πλήττονται από τη Δευτέρα από τις καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις. Περισσότεροι από 4.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Εκατοντάδες πυροσβέστες και αστυνομικοί, καθώς και εθελοντές, μετέχουν σήμερα στις επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων που παραμένουν απομονωμένοι και διάνοιξης της πρόσβασης σε ορισμένες περιοχές.

Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνεται μια γυναίκα που μεταφερόταν με ελικόπτερο αλλά έπεσε σε ποτάμι όταν έσπασε το καλώδιο στον οποίο κρεμόταν. Η πόλη με τα περισσότερα θύματα έως τώρα είναι η Μουσούμ, μια κωμόπολη 5.000 κατοίκων όπου 15 σοροί βρέθηκαν την Τρίτη και της οποίας το 85% του εδάφους καλύφθηκε όταν πλημμύρισε ο ποταμός Τακουαρί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...